elva stycken frågor

Fina Angeliqa utmanade mig i elva frågor! Jättebra eftersom jag är så himla dålig på att vara aktiv här. Kul! Utmanar elva nya underst i inlägget med nya frågor!

 

1. Hur skulle du spendera en perfekt dag?

Jag skulle vakna bredvid Oscar, ljuset är sådär fint bakom gardinerna så man anar att solen skiner och när jag öppnar fönstret luktar det blöt asfalt för att det har regnat på natten. Vi äter långfrukost med pannkakor, mellankokta ägg och brämhultsjuice. Sen klär jag på mig en klänning och känner mig fin direkt utan att behöva byta om tio gånger. Vi cyklar först till några loppisar och sen vidare på utflykt till hans stuga på landet. Tar med oss kameran och smörgåsar. Jag känner mig inspirerad och fotar allting hela dan. Vi badar i sjön och gör iordning oss och huset/trädgården inför kvällen, våra vänner kommer dit och vi grillar och picknickar och har fest och lyssnar på somriga låtar och nostalgiska nittiotalshits. Sen dansar vi tills vi inte orkar mer och jag somnar bredvid Oscar igen.

 

 

2. Om du bara fick äta en sorts fikabröd resten av livet, vilket skulle det bli?

Kommer säkert få en tantstämpel nu, men har alltid älskat syltkakor. Hemmagjorda då förstås och inga torra hallongrottor från affären.

 

3. Du får stjäla en hel outfit från en annan bloggare, vilken outfit tar du och vem tar du den ifrån?

Ända sedan jag introducerades för bloggvärlden har jag tyckt om systrarna Moderniteters klädstil. Det var faktiskt till en viss del deras stil som i högstadiet fick mig att våga byta ut jeansen och munkjackorna mot lite blommiga klänningar. Så någon av deras outfits för ett år sedan eller så, när de fortfarande bloggade!


4. Du får resa tillbaka i tiden till vilket årtal du vill och spendera en dag där. Vilket år reser du till? (Gärna en plats där du spenderar dagen också) Oj vad svårt! 20-talets Paris kanske. Eller någonstans i england så långt tillbaka som mitten av sjuttonhundratalet, bara för att få en glimt av det liv Jane Austen beskrev i sina böcker.

 

 

5. En superb trerättersmiddag står på bordet. Alla rätter är dina favoriter. Vad serveras?

Farmors skaldjurssoppa till förrätt. Bakad potatis med vitlökssmör, dubbelmarinerad oxfilé, och pappas sallad till huvudrätt. Fryst cheesecake med hallon till efterrätt.

 

6. Brev skrivna för hand, på dator eller på skrivmaskin?

Jag tycker om att få brev skrivna med personlig handstil. Det känns så genuint. Men skrivmaskiner är fina och eftersom jag inte gillar min handstil skriver jag nog gärna på en sådan om jag själv ska skriva brev.

 

7. Kjol, klänning eller byxor?

Klänning eller kjol. Om jag måste välja en så kanske kjol för att det är roligt att kunna matcha med något mer.

 

 

8. Du känner dig plötsligt som en friluftsmänniska och vill bege dig ut i vildmarken några dagar för att ta dig fram längs en vacker led. Går du, cyklar du eller rider du?

Jag cyklar på min gubbcykel.

 

 

9. Du får umgås med vem du vill i hela världen för en dag. Vem umgås du med och vad gör ni?

Laleh. Vi pratar och fikar!

 

10. Blommigt eller prickigt?

Svåååårt... Men, prickigt!

 

11. Vad är det roligaste/bästa du varit med om i år hittills?

Jag tror faktiskt det är när vi hade våran musikal i skolan. Vi hade jobbat med den så länge, och ett tag kändes det som att det inte skulle bli något överhuvudtaget, men det blev det, och det blev fantastiskt bra och det var så himla roligt!

 

 

Jag utmanar: Miranda, Elin, Emma, Karin, Karoline, Sara, Hanna, Linnéa, Agnes, Frida & Jeanette med dessa frågor:

 

1. Om du fick välja en magisk egenskap, vad skulle det vara?

2. Om du fick hoppa in i en bok, vilken skulle det vara?

3. Hur ser din drömlägenhet ut?

4. Samlar du på något, isåfall vad? Om inte, vad skulle du vilja samla på?

5. Du vinner tio miljoner kronor, hur fördelar du pengarna?

6. Vilket är ditt absoluta favoritplagg?

7. Vilken låt önskar du att du hade skrivit?

8. Du får en timma på dig att gå lös i ett stort shoppingcenter och allt är gratis för just dig, vad letar du efter?

9. Om du vore en sång, vilken sång hade du varit då?

10. Vad är din topp tre på det godaste man kan äta?

11. Om du fick återuppleva en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)Foto: © UNICEF/Asselin


två veckors instagram.några fina saker från de två senaste veckorna. Har t.ex. bakat müsli, scones och pannkakor, fått min studentmössa (det är inte riktigt klokt hur nära det är nu!!!), köpt en favoritblus och fixat en färdig balutstyrsel samt fått påsklov som jag har nu i en vecka framöver, så himla himla skönt.

lite nytt

Nu har jag gjort om lite här, kände för en förändring! Vissa av inläggen råkade jag tyvärr ta bort, och vissa som är kvar sedan tidigare ser lite konstiga ut, får förhoppningsvis ordning på det snart. Så roligt att ni är några stycken som fortfarande tittar in här ibland, trots att det är ganska tyst. Tack fina ni!!!
RSS 2.0