en liten önskelista

En trehövdad femtiotalslampa. Den har säkert ett snyggare namn vad vet jag. Har letat i år nu!
 

Source: flickr.com via Miranda on Pinterest
En kalender eller en tygpåse med tryck av fantastiska Ulrika Kestere. Hennes hemsida hittar du här.
 


 
 

Source: 1.bp.blogspot.com via Camilla on Pinterest

En perfekt kjol har jag verkligen saknat i flera månader, och eftersom jag inte kan hitta någon på second hand önskar jag mig hemskt gärna någon av dessa. Från Monki.
Jag behöver strumpor. Dom får gärna vara söta som man kan ha i lågskor och sandaler på sommaren.

Source: knitty.com via Catherine on Pinterest

 
Flytta hemifrånsaker, till exempel fina kökshandukar från åhlens.

Source: ahlens.se via Miranda on Pinterest

pyssel pyssel pyssel

Jag har blivit så fruktansvärt sugen på att pyssla de senaste veckorna. Vill göra lampor, galgar, tvålar, läppcerat, påsar, kakfat, klänningar och jag vet inte vad, haha. Detta kanske kan väcka en liten blogglust igen om jag väl börjar pyssla lite för då måste det ju förstås dokumenteras tänker jag och det vore ju roligt.
 
Jag och Louise har helt snöat in på det här med no-poo som min mamma hållt på med nu i över ett år, så efter att ha tvättat håret endast med naturliga varor (använder alltså inte balsammetoden utan vill hålla mig helt ifrån kemikalier och tvättar med t.ex. bikarbonat och citron) kände vi att vi ville inspirera våra släktingar och göra några naturliga tvålar att ge bort. Nu upptäckte vi tyvärr att tvålmassa inte finns helt naturlig, så det får väl bli halvnaturliga tvålar istället. Hemgjorda blir dom ju iallafall, och förmodligen hundra gånger bättre än vanlig köpetvål ändå. Så nu har mamma varit och hämtat ut ett paket från crearome med oljor, massa och tvålstämplar som ska bli till bl.a. mandel/vaniljtvål och apelsin/kaneltvål. Det får bli nästa pysselprojekt!
 
Idag gjorde jag en galge av tjock ståltråd som jag köpte i en blomsteraffär förra veckan, lite spetsband och ett sidenband jag hittade hemma. 
Kanske inte världens jämnaste och den orkar nog bara bära tunna lätta plagg, men lite söt ändå.
Och för ett par veckor sedan hittade jag en jättestor stuvbit för en tia på IKEA. Den blev till små påsar som jag tänkte att man kunde lägga tvålarna och ceraten i...
 
Klicka här och få lite pysselinspiration från min pinterest!

 

RSS 2.0