En fruktansvärd men viktig sanning

Jag har inte vetat mycket om kemikalier och om hur mycket och vart i våran vardag vi utsätts för dem. Jag vet att de är skadliga, att de finns i kläder, hår och hudvård och på massor av mat. Jag har de senaste månaderna tagit mitt första steg i kampen mot dem genom att tvätta håret med no poo som jag tidigare skrivit ett inlägg om här. Men jag har inte förrän idag, när jag satt och läste på Naturskyddsföreningens hemsida, vetat att de finns i såpass höga halter på så hemskt många fler ställen. I våra soffor, i våra golv, väggar, plastburkar, konservburkar och textilier är bara några exempel. När jag läste om detta blev jag rädd och förbannad, vilket man inte sällan blir nu för tiden när man hela tiden får läsa om människor, djur och natur som far illa. Men jag kände mig också tvungen att sprida detta vidare så att fler blir förbannade, så att fler känner att de vill engagera sig mer, precis som jag känner nu. 

Jag känner mig inte tillräckligt duktig för att skriva och berätta om allting och lära ut vad som är rätt och vad som är fel och varför. Men jag tänker dela med mig av några bra saker att läsa.
 
UnderbaraClara var med i en undersökning naturskyddsföreningen gjorde i höstas när dem mätte kemikaliehalten i damm i olika bloggmammors barnrum. Hon har skrivit ett inlägg om det här.
 
Massor av information finns på naturskyddsföreningens hemsida. Till exempel här.

Och så ska man såklart stötta Naturskyddsföreningens arbete och hjälpa till att sprida detta. Gilla på facebook, gå med i föreningen, sprid. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0