Att välja sina köptillfällen väl...

Nu när sommaren drar igång och midsommar närmar sig har jag känt en längtan efter att få köpa en ny klänning till mig själv. Förra veckan var jag nere och kände mig inte nöjd i ett enda provrum som jag besökte. Men idag provade jag tre klänningar på indiska och det sade bara klick.
 
I ett halvår nu har jag haft ett löfte att inte köpa några nyproducerade plagg. Syftet med det hela var att känna ett mindre behov av nya kläder hela tiden och att alltid tänka efter innan, fråga sig själv på vems bekostnad jag köper mina nya kläder och om det verkligen är värt det. Det har gått jättebra! Varje gång jag varit sugen på att köpa något har jag tänkt efter en, eller till och med flera gånger och jag gav inte med mig förrän idag. 
 
Jag vet inte allt om alla butiker, villkor, policys, miljötänk osv. Men jag vet att om man köper second hand istället för nyproducerat går det åt 97% mindre energi, (källa) så varje köp jag gör begagnat istället för nytt är guld värt! Sedan om jag någon gång känner att jag verkligen vill ha en ny klänning, som i vintras när jag hade panik på nyårsafton eller som nu när sommaren börjar, så får jag förstås köpa det. För jag kan ju inte sticka under stolen med att det är speciellt att komma hem med en ny klänning. Skillnaden från förut är att jag uppskattar mitt köp tio gånger mer nu och jag tänker igenom det riktigt ordentligt först. När jag väl handlar gör jag det också hellre i butiker som känns lite mer okej än andra utefter det lilla jag vet. Indiska är en sådan butik, och där har dom rea nu med otroligt många fina klänningar! 
 
Så dessa tre kom jag hem med förut och jag som gått och varit lite nere hela förra veckan har studsat på tå hela dagen av att tänka på mina nya klänningar. Tänk vad värt det kan vara att byta prioriteringar lite och se saker som annars varit något värdsligt till något lyxigt!
 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Otroligt fina klänningar!

Svar: tack finis!!
Miranda Smedberg

2013-06-18 @ 01:46:12
URL: http://ovanligflicka.blogg.se
Postat av: sara

Jättefint! Har själv också handlat oftare secondhand

Svar: det är superbra! (:
Miranda Smedberg

2013-06-18 @ 11:54:41
URL: http://pulsfrekvens.ratata.fi
Postat av: adna

du är bäst heja dig!!!

Svar: fast inte lika bra som du bästis! :*
Miranda Smedberg

2013-06-18 @ 17:43:40
URL: http://adna.se
Postat av: ellen

åh älskar den prickiga i mitten <3

Svar: ja visst är den söt! :)
Miranda Smedberg

2013-06-20 @ 10:43:33
URL: http://ellenerikssonn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0