Godaste vegobullarna

Jag försöker att äta mer vegetariskt och mindre kött, så jag testar lite nya recept då och då för att hitta nya favoriter att laga och som kanske kan vänja bort alla kötträtter som finns i huvudet så fort man börjar fundera på vad man ska laga för mat. Igår kände jag för köttbullar och då hittade jag detta recept. Jag tycker att det känns allra bäst om man så ofta som möjligt kan utgå ifrån råvaror när man lagar mat och inte halvfabrikat, och det gör man helt i dessa supergoda vego"kött"bullar. Tyckte faktiskt att de påminde ganska mycket om vanliga köttbullar! Här är receptet:
 
1,5 dl sötmandel (100 gr)
1,5 dl ströbröd
1,5 dl riven ost, t.ex. herrgårdsost
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 ägg
1 msk vatten
1 liter grönsaksbuljong (att koka i)
1 msk smör (att steka i)
 
Jag tog i lite dijonsenap också, och till nästa gång tänker jag att man kan krydda mer, ta mer senap och kanske en starkare ost för de var väldigt snälla i smaken (som helt vanliga köttbullar) och för mig får det gärna vara lite mer smak. Man kan nog variera dessa i all evighet!
 
Såhär gör du: 

1. Mixa mandeln fint i en matberedare.
2. Blanda mandeln med ströbröd, ost, lök, salt, peppar. Tillsätt ägg och vatten och blanda/mixa igen.
3. Forma smeten till köttbullar. Gör dem ganska små eftersom de sväller när de kokar.
4. Koka upp grönsaksbuljongen i vatten och koka bullarna i 8 minuter.
5. Ta upp dem med hålslev och stek dem sedan i smör så att de får en fin gyllenbrun yta.
 
 
Godast att äta med potatis och gräddsås och svartvinbärsgelé! ♨

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0