Djuren på KosterDet första vi gjorde varje morgon var att ta hand om djuren. Fåren, hönsen, tupparna, kycklingarna och kaninerna.

 
IMG_3138
 

Hönsen hade det så himla bra, spatserade fritt ut och in från hönshuset, mumsade småkryp och drog upp ogräs ur odlingsbäddarna och badade i jord! Jag önskar att jag kunde veta att alla ägg jag köper kom från så välmående höns. Vänta bara tills ni får se äggulan i nästa inlägg. Kanske har någon tips på bra hönsgård i göteborgstrakten?

 
 

Fåren var världens gosigaste. Varje morgon gick vi dit med hö och tjejerna fick så bråttom fram till grinden! En morgon rymde en ut när jag skulle gå in och jag stod skakis och försökte hålla henne kvar medan jag väntade på hjälp...
  På förmiddagen flyttade vi fåren från sin stora hage till en tillfällig någonstans kring gården, de "klipper" gräset så fint så grannarna vill gärna ha dem på besök och de är förstås bara glada att få lite miljöombyte och nytt gott gräs att kalasa på.

Några av dom riktigt gosade upp hakan upp mot magen och blundade när man kliade. Särskilt den här lilla goa. Så mysigt ville ha med henne hem.


I trädgården fanns även två kaniner. De bodde i en stor rund inhägnad formad som ett cirkustält och tyckte mycket om kirskål och maskrosrötter.
 
 
Och så förstås fina gårdshunden Chio som hängde med på alla äventyr! 
 
 
 
Under min vistelse hade jag även turen att få se några andra djur. Rådjur, grodor och möss. En skymning när jag gick ut för att hämta mina handskar fick jag syn på räven som sprang genom trädgården och upp på berget! Då blev jag skakis med tanke på hönorna, men som tur var var hönshuset stängt för natten. Samma kväll vandrade en igelkott kring bland bäddarna, jag sprang in och berättade för Hanna och vi tog med oss kamerorna ut för att fota.
 
 
Och sist och kanske minst... Ett litet underverk som kläcktes samma dag som jag åkte, jag hade sån tur att få känna på den lilla ludna. ♥ ♥ 
 
Fortsättning följer...
 

Kommentarer
Postat av: Paps

http://sjobergensdjurforening.se/h-nskoop.html

Kram /Paps

2014-05-13 @ 13:47:53
Postat av: Adna

Åhhhh. Blir så glad över att se bilderna och hur fint du hade det! Saknar dig, puss <3

Svar: Tack finaste du!!! :) Och jag saknar dig!!! Puss och kram <3
Miranda Smedberg

2014-05-13 @ 20:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0