En bra dag.

Idag har varit en sådan bra dag. Länge nu har jag känt mig så pressad från alla håll och kanter. Trots att alla säger att det inte är bråttom någonstans har det känts som att det är just vad det är, jättebråttom! Alla jobb har verkat gråa, alla utbildningar för krävande och svåra för mig. Bloggar vars syfte är att inspirera har bara fått mig att känna ångest över att jag också vill hitta något jag vill, något jag kan och framförallt något jag tycker är roligt. För nu det senaste när jag inte har kunnat skriva en enda låt på månader, och när jag har börjat få ont i fingrarna för att jag spelar gitarr så sällan, har jag börjat undra vad jag egentligen tycker är roligt. För att inte tala om paniken jag fått när någon frågat "jaha, och vad ska du göra nu då?".

Men den här dagen har detta vänt litegrann. Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra, vill göra, kanske kommer jag aldrig veta det, men för första gången har jag hittat någonting jag vill iallafall just precis nu och någonting jag faktiskt känner att jag kan göra.

Jag hittade en yrkesutibildning på ett ställe som heter Kulturverkstan här i Göteborg. Där har dom en tvåårig utbildning i projektledning med inriktning mot kultur. Jag vet inte alls vad det skulle kunna leda till för just mig, men det verkar vara en väldigt vettig och rolig utbildning som ändå ger goda möjligheter till kulturrelaterade arbeten lite längre fram.

En annan sak är att jag och Hanna har pratat om musikallinjer på folkhögskolor. Innan omvalen i nian hade jag musikal som mitt förstahandsval. Jag har verkligen ingen musikalröst, jag har glömt hur man dansar trots att jag gjort det i flera år och jag är inte nå vidare bra på att spela teater, MEN jag fullkomligt älskar det. Och om jag skulle komma in, skulle jag verkligen älska att bara få syssla med det i ett år. Därför ska vi åka och titta på en folkis nästa vecka!

Dessutom hände det något idag som jag är så himla himla glad för. Jag vill inte säga för mycket eftersom jag egentligen inte vet något alls än. Men länge nu har jag ju velat hitta ännu ett jobb här i Gbg att kombinera med glassen eftersom jag längtar efter Oscar så mycket och så småningom vill bo här på veckorna igen. Idag sökte jag jobb på ett nytt café här i stan som har väldigt mycket ekotänk(!) och till min stora förvåning så verkade det väldigt lovande för mig, och jag ska bli uppringd och få komma dit och prata igen!

Typiskt mig att ha skyhöga förhoppningar och sedan bli besviken. Men jag hoppas innerligt på att det börjar hända lite saker nu. ♥
 

Kommentarer
Postat av: adna

du är fantastisk och jag tror så himla mycket på dig! vad du än bestämmer dig för att göra så kommer det gå så bra just för att du är du! puss och kram!

Svar: Adna, du gör mig alltid så glad. Tack för att du finns i mitt liv, vi MÅSTE ses snart! Puss och kram <3
Miranda Smedberg

2013-01-25 @ 07:09:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0