www.morgonvind.se

Hallå! Häng gärna med till min nya blogg. 
 
www.morgonvind.se
 
 
 
 

några londonbilder

 
 
 
 
 
 
Jag, Olivia, Elliott och Anna åkte ju på liten minisemester till London i början av Maj. Jag hade typ aldrig med mig kameran ut, vilket faktiskt var rätt så skönt. Men här är några av de få bilder som togs. Vi hängde med Anna-Clara och Johanna, strosade runt, åt lunch i parken, köpte öl i kiosken, mumsade indiskt, fyndade på Camden Market och besökte massa vintagebutiker jag längtat till, tror jag fick med mig fyra kjolar hem... Haha. Så gött var det, nu vill jag dit snart igen! 
 

Kosters Trädgårdar del 2

IMG_2888

Vid sju på måndagskvällen anlände jag till Koster med färjan från Strömstad. Jag var jättenervös när jag promenerade grusvägen upp och hade ingen aning om vad som väntade. Efter en liten stund kom jag iallafall fram och möttes av den här fina ingången. Ps. Lägg märke till den fina glasskylten som sitter uppe! 

IMG_2982


Och såhär ser det ut när man gått ner i trädgården. Växthusen till vänster som kallas för ettan, tvåan och trean. Restaugangen rakt fram och längre åt höger en massa odlingsbäddar.


IMG_3081


Dörren in till ettan där det bland annat bor ett fikonträd och en massa blandsallad!


IMG_3061


Såhär såg det ut när vi satt ut lök i en odlingsbädd. Först fick vi gräva om den ordentligt så jorden blev fin, och då kunde såklart inte hönsen låta bli att kliva runt och leta efter alla kryp som kommer fram. Sen mätte vi ut rader och avstånd mellan hålen och så i med lökarna som tidigare fått växa till sig i planteringsbrätten.


IMG_3119


Blandsallad som växte så fort och som vi ofta gick och plockade och åt till maten, så god
.
 
                           IMG_3055

Jag bodde tillsammans med två goa tjejer, Johanna och Hanna som också wwoofade/praktiserade och som  jag som nybörjare kunde fråga vad som helst, puh skönt kände jag när jag kom dit supernervös och knappt hade haft fingrarna i jorden. Här har vi precis grävt i ordning en odlingsbädd.


IMG_3275


En bit bort från trädgården fanns ett stort växthus där vi planterade tomater. Mängder med tomater! Och lite majs.


IMG_3132


Jag fick också jobba med omskolning av blommor, det tyckte jag om, pilligt och tar sin lilla tid.


IMG_3037


Lunch åt vi alltid tillsammans och kvällsmat lagade jag och Hanna och Johanna själva i vår lilla stuga. En kväll hade vi massa pasta kvar från dagen innan så jag tänkte att vi kunde göra en pastagratäng med spenat för att äta upp den. Då kom Hanna på idén att ersätta spenaten med kirskål från trädgården. Det blev hur gott som helst med lite crème fraiche och soltorkade tomater och vilken skön känsla att laga så god mat på ett ogräs som det finns obegränsat av i trädgården.


IMG_3582


Vi fick också äta av det som fanns i restaurangen och trädgården, här får ni se den mest fantastiska gulan. Så ser gulan ut när hönsen får äta det de vill och mår bra av!
 

Djuren på KosterDet första vi gjorde varje morgon var att ta hand om djuren. Fåren, hönsen, tupparna, kycklingarna och kaninerna.

 
IMG_3138
 

Hönsen hade det så himla bra, spatserade fritt ut och in från hönshuset, mumsade småkryp och drog upp ogräs ur odlingsbäddarna och badade i jord! Jag önskar att jag kunde veta att alla ägg jag köper kom från så välmående höns. Vänta bara tills ni får se äggulan i nästa inlägg. Kanske har någon tips på bra hönsgård i göteborgstrakten?

 
 

Fåren var världens gosigaste. Varje morgon gick vi dit med hö och tjejerna fick så bråttom fram till grinden! En morgon rymde en ut när jag skulle gå in och jag stod skakis och försökte hålla henne kvar medan jag väntade på hjälp...
  På förmiddagen flyttade vi fåren från sin stora hage till en tillfällig någonstans kring gården, de "klipper" gräset så fint så grannarna vill gärna ha dem på besök och de är förstås bara glada att få lite miljöombyte och nytt gott gräs att kalasa på.

Några av dom riktigt gosade upp hakan upp mot magen och blundade när man kliade. Särskilt den här lilla goa. Så mysigt ville ha med henne hem.


I trädgården fanns även två kaniner. De bodde i en stor rund inhägnad formad som ett cirkustält och tyckte mycket om kirskål och maskrosrötter.
 
 
Och så förstås fina gårdshunden Chio som hängde med på alla äventyr! 
 
 
 
Under min vistelse hade jag även turen att få se några andra djur. Rådjur, grodor och möss. En skymning när jag gick ut för att hämta mina handskar fick jag syn på räven som sprang genom trädgården och upp på berget! Då blev jag skakis med tanke på hönorna, men som tur var var hönshuset stängt för natten. Samma kväll vandrade en igelkott kring bland bäddarna, jag sprang in och berättade för Hanna och vi tog med oss kamerorna ut för att fota.
 
 
Och sist och kanske minst... Ett litet underverk som kläcktes samma dag som jag åkte, jag hade sån tur att få känna på den lilla ludna. ♥ ♥ 
 
Fortsättning följer...
 

RSS 2.0