Kosters Trädgårdar del 2

IMG_2888

Vid sju på måndagskvällen anlände jag till Koster med färjan från Strömstad. Jag var jättenervös när jag promenerade grusvägen upp och hade ingen aning om vad som väntade. Efter en liten stund kom jag iallafall fram och möttes av den här fina ingången. Ps. Lägg märke till den fina glasskylten som sitter uppe! 

IMG_2982


Och såhär ser det ut när man gått ner i trädgården. Växthusen till vänster som kallas för ettan, tvåan och trean. Restaugangen rakt fram och längre åt höger en massa odlingsbäddar.


IMG_3081


Dörren in till ettan där det bland annat bor ett fikonträd och en massa blandsallad!


IMG_3061


Såhär såg det ut när vi satt ut lök i en odlingsbädd. Först fick vi gräva om den ordentligt så jorden blev fin, och då kunde såklart inte hönsen låta bli att kliva runt och leta efter alla kryp som kommer fram. Sen mätte vi ut rader och avstånd mellan hålen och så i med lökarna som tidigare fått växa till sig i planteringsbrätten.


IMG_3119


Blandsallad som växte så fort och som vi ofta gick och plockade och åt till maten, så god
.
 
                           IMG_3055

Jag bodde tillsammans med två goa tjejer, Johanna och Hanna som också wwoofade/praktiserade och som  jag som nybörjare kunde fråga vad som helst, puh skönt kände jag när jag kom dit supernervös och knappt hade haft fingrarna i jorden. Här har vi precis grävt i ordning en odlingsbädd.


IMG_3275


En bit bort från trädgården fanns ett stort växthus där vi planterade tomater. Mängder med tomater! Och lite majs.


IMG_3132


Jag fick också jobba med omskolning av blommor, det tyckte jag om, pilligt och tar sin lilla tid.


IMG_3037


Lunch åt vi alltid tillsammans och kvällsmat lagade jag och Hanna och Johanna själva i vår lilla stuga. En kväll hade vi massa pasta kvar från dagen innan så jag tänkte att vi kunde göra en pastagratäng med spenat för att äta upp den. Då kom Hanna på idén att ersätta spenaten med kirskål från trädgården. Det blev hur gott som helst med lite crème fraiche och soltorkade tomater och vilken skön känsla att laga så god mat på ett ogräs som det finns obegränsat av i trädgården.


IMG_3582


Vi fick också äta av det som fanns i restaurangen och trädgården, här får ni se den mest fantastiska gulan. Så ser gulan ut när hönsen får äta det de vill och mår bra av!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0